Sigma Bewindvoering

Hoe kan ik iemand aanmelden?

Bel ons als u iemand wilt aanmelden voor bewindvoering of curatele. Het telefoonnummer is 06 25 10 22 73. Sigma Bewindvoering is het best bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 12.30 uur. U kunt natuurlijk ook altijd een email sturen naar contact@sigmabewindvoering.nl

Kan Sigma Bewindvoering helpen bij de aanvraag bij de kantonrechter?

Nadat de financiële administratie inzichtelijk is gemaakt geeft Sigma Bewindvoering advies over de vervolgstappen. Als dat nodig is dan helpen wij u natuurlijk ook bij het indienen van de aanvraag voor beschermingsbewind.

Hoe lang duurt de aanvraagprocedure?

Afhankelijk van de complexiteit van de financiële situatie kan de aanvraag meestal binnen 2 weken naar de rechtbank worden gestuurd. Dan volgt na 4 tot 6 weken een gesprek op de rechtbank. Als beschermingsbewind wordt toegekend dan wordt de beschikking in de meeste gevallen binnen 4 tot 6 weken toegestuurd. De dag nadat de beschikking door de rechtbank is verstuurd is het beschermingsbewind ingesteld.

Kan ik het beschermingsbewind opzeggen?

U kunt niet zomaar stoppen met beschermingsbewind. Beschermingsbewind wordt ingesteld door de rechtbank. Als u wilt stoppen met beschermingsbewind kunt u een gemotiveerd verzoek bij de rechtbank indienen. De kantonrechter zal hierover een uitspraak moeten doen.

Wat moet ik met de post doen?

Post waar Sigma Bewindsvoering iets mee moet doen kunt u sturen naar postbus 1363, 6501 BJ in Nijmegen. Verder is het belangrijk dat u ons gelijk een email stuurt (contact@sigmabewindvoering.nl) waarin u aangeeft welke post u heeft doorgestuurd.

Wat is het verschil tussen beschermingsbewind, mentorschap en curatele?

Beschermingsbewind is bedoeld om uw financiële belangen te behartigen. Bij mentorschap en curatele gaat het ook om zaken die niet met financiën te maken hebben, zoals zorgvragen.

Wat kost het?

De kosten van bewindvoering zijn vastgesteld door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. U vindt de tarieven elders op onze website.

Is er een klachtenregeling?

Sigma Bewindvoering heeft een klachtenregeling. Iedere klant ontvangt aan het begin de klachtenregeling. Desgewenst sturen wij u de regeling later opnieuw toe.